MemoryDex

Een aantal jaren geleden maakte ik kennis met MemoryDex kaarten. Een ander woord dat ook gebruikt wordt is Rolodex. Ik kon mij nog herinneren dat toen ik klein was ik ergens kwam waar een memorydex was. Toen die tijd zat het vol met kaartjes met adressen en telefoonnummers van mensen. Het systeem is echt heel handig.

Tegenwoordig worden de MemoryDex-rollers onder andere voor creatieve doeleinden gebruikt.

Er is niet zo gek veel veranderd in verhouding met hoe ze er vroeger uit zagen. Ze zien er alleen iets moderner uit. En in plaats van hem te vullen met naam, adres en woonplaats gegeven van mensen kan je hier ook creatieve kaartjes in hangen. Ik heb er een aantal gemaakt.

Deze zijn nog redelijk ‘snel’ gemaakt omdat het bestaat uit bestaande afbeeldingen.

De volgende materialen heb ik gebruikt:
– Sizzix Bigshot foldaway
– cuttingdies memorydex
– Picktool
– Schaar
– lijm
– 3d tape
– afbeeldingen
– papier

Als eerste kies je voor jezelf de ondergrond die je wil hebben. Dit wordt de basis van je kaartje. Ik heb papier gebruikt al papierblokken. Dit kunnen blokken zijn van bekende merken maar ook onbekende merken aka papierblokken van de action. Hierin heb je vrij de keuze en kan je na smaak zelf bepalen wat je wil hebben. Met de mal stans ik twee kaarten uit. Deze plak ik tegen elkaar aan. Ik heb ervoor gekozen om er twee uit te stansen zodat er een stevige basis bestaat. Zorg dat de kaarten goed op elkaar zijn gelijmd. Ook dit kan je doen naar eigen invulling.

Ik heb verschillende bakjes met afbeeldingen in diverse maten. Uit deze bakjes kies ik afbeeldingen die ik bij elkaar vind passen (of juist helemaal niet bij elkaar vind passen). Voordat ik alles opplak leg ik alles verspreid over mijn mat zodat ik een goed overzicht behoud.

Het is een beetje spelen hoe je de afbeeldingen erop wil hebben liggen en welke afbeeldingen je er misschien toch niet zo mooi bij vindt staan.

Online zijn er diverse groepen waarbij je een MDC (MemoryDexCard) kan swappen. Erg leuk om te doen omdat je niet weet wat je terug gaat krijgen.

Veel plezier!